a

Hi there! This is Esben, an elegant photography theme. Are you ready to show your work to the world?

INSTAGRAM

Back to Top

Ik ben Fem. In 2007 afgestudeerd als mode- en reclamefotograaf aan de Fotoacademie in Amsterdam en altijd op zoek naar vernieuwing. Ik gebruik mijn creativiteit om verhalen visueel tot leven te brengen. Het maken van een goede foto of video gaat verder dan compositie en licht. De locatie, modellen, visagie, styling en het decor: alles moet kloppen. En daarom ben ik meer dan een fotograaf . Ik luister naar de wensen van mijn opdrachtgever, ontwikkel het concept, stel een team samen van creatievelingen en schilder desnoods het decor zelf. Niets is mij te gek om de ideale wereld visueel zo mooi mogelijk vorm te geven en vast te leggen.

 

“Niets is mij te gek om de ideale wereld visueel zo mooi mogelijk vorm te geven en vast te leggen.”

 

FOOD, FASHION, TRAVEL, PORTRAITS & LIFESTYLE FOTOGRAAF

Alhoewel ik ben afgestudeerd als fashion- en reclamefotograaf, ben ik niet in een hokje te plaatsen. Liever niet zelfs. Juist de afwisseling in opdrachten zorgt ervoor dat ik elke keer met een vernieuwende blik naar de dingen kijk. Ik stem de sfeer en stijl van de fotoshoot altijd af op het verhaal dat moet worden verteld. Door de jaren heen heb ik als fotograaf veel ervaring opgedaan op het gebied van food, fashion, travel, portraits en lifestyle. Ik reisde naar de Malediven voor een onvergetelijke reisreportage, zat achterop de persmotor tijdens de Tour de France, maakte een mannenkalender voor het portfolio van een modellenbureau, fotografeerde heel veel interieurs en creëerde foodfoto’s voor verschillende sterrenchefs.

 

“Of het nu de signature dish is van een sterrenchef of een fashionshoot voor een modemerk. Ik neem de tijd om het beste in elk beeld naar boven te halen.”

 

Ik vind het belangrijk om mee te blijven denken en groeien met mijn klanten om zo een langdurige samenwerking aan te gaan. Mijn klantenkring is uitgebreid – van kleine start-ups tot grote gevestigde merken. Zo werk ik al jaren voor Big Green Egg, heb ik twintig covers gemaakt voor Leven! Magazineen maak ik al vijftien jaar de corporate foto’s voor Brabers en Takeda. Daar ben ik trots op!

 

FOTOSTUDIO DEN HAAG

Mijn studio bevindt zich in een creatief verzamelpand in de Binckhorst in Den Haag. Met ruim honderd vierkante meter aan studio-oppervlak heb ik hier alle ruimte om verhalen visueel tot leven te brengen. Ik bouw decors, schilder doeken, kleed de setting aan en speel met licht om zo een esthetisch beeld te creëren. Voor mijn opdrachten maak ik, indien nodig, gebruik van mijn netwerk aan visagisten, stylisten, videografen, art directors, locatiescouts en andere professionals. Ik stem het concept en de samenstelling van het team altijd af op de wensen en het budget van de opdrachtgever.